Cartile Timur
Timur si Lapticul Timur si Lapticul

OMULEŢUL DE FIER

TIMUR ȘI LĂPTICUL

Cartea este inedită prin îmbinarea armonioasă a sfaturilor oferite cu drag tinerelor mame, exprimate de Ștefania Shaydarov printr-o poveste adevărată privind importanța și beneficiile alăptării, însoțite de ilustrațiile artistei plastice Mirela Pete.
Cartea este inedită prin îmbinarea armonioasă a sfaturilor oferite cu drag tinerelor mame, exprimate de Ștefania Shaydarov printr-o poveste adevărată privind importanța și beneficiile alăptării, însoțite de ilustrațiile artistei plastice Mirela Pete.

Despre carte

Cartea cuprinde o poveste adevărată, fiind prima dintr-un șir de 4 volume reunite în seria ”Omulețul de Fier”, ilustrând, prin text și imagini pictate minunat, experiența bebelușului Timur și a părinților săi, de la naștere și până azi. Este o poveste despre iubire, atașament și generozitate. Povestind, prin metafore și ilustrații, procesul de alăptare - cea mai grea dar și cea mai frumoasă experiență din viața autoarei - li se oferă mamelor și celor care doresc să devină mame, copiilor lor, întregii familii, sfaturi utile și încurajări. Alăptarea a ajutat-o pe mama lui Timur să aibă o conectare rapidă și ușoară cu copilul și să-l ajute pe el, pe puiul său drag. Și dacă cel mai bun prieten al lui Timur fost Lăpticul matern, personificat original de artista Mirela Pete, înseamnă că i-a fost alături în toate momentele dificile prin care trece un bebeluș.

Înțărcarea, după 2 ani de alăptare, s-a făcut blând, alternând Lăpticul cu Mâncărica, redată personificat și cu umor, pentru ca trecerea la alt tip de alimente să fie ușoară și dorită de copilul însuși. Dacă Timur și părinții săi sunt pictați realist, elementele care apar pe parcurs, cum sunt Lăpticul, Mâncărica, legumele, fructele, dar și ”domnii Viruși” sunt pictate caricatural, personificat și expresiv. Renunțarea la cel mai bun prieten, Lăpticul mămicii, a fost o hotărâre luată în urma unei discuții cu mama sa. Timur a decis să lase Lăpticul în folosul unor bebeluși care au mai multă nevoie... A fost prima sa faptă generoasă, prin care a renunțat la ceea ce iubea mai mult fără vreun beneficiu, ci din pur altruism.

Sperăm ca această carte, utilă și frumoasă, să le fie de folos tinerelor mame, bebelușilor, întregii familii și să fie răsfoită cu interes și plăcere.

Vor urma alte 3 cărți pline de învățături utile și aventuri luate din viața lui Timur, care crește, învață și ne spune ce anume, toate cărțile fiind scrise și ilustrate cu mult farmec și talent.

Păreri despre carte

Liliana Calapod

”Ca medic pediatru, consider că am cea mai frumoasă profesie din lume. Mă simt privilegiată pentru că l-am cunoscut pe Timur din momentul ajungerii lui acasă și pentru că am călătorit, împreună cu el, înțeleapta lui mamă și iubitorul lui tată, în acești primi ani. Salut cu mult entuziasm apariția acestei cărți și recomand autoarei să continue să-și împărtășească gândurile și experiențele, ca mamă. Avem nevoie, pe lângă literatura medicală, de sfaturile celor din "prima linie". E minunat să cunoaștem povestea lui Timur, legătura lui cu Lăpticul, dar și aceea a renunțării la acesta, atunci când el a fost pregătit să o facă. Vă recomand această carte scrisă cu dragoste și bucurie, dorindu-vă să aveți încredere, ca autoarea, în instinctul de mamă/părinte.”

Liliana Calapod, medic pediatru
Ana Mureșan

”Ilustrațiile Mirelei Pete, artist profesionist, te îndeamnă să deschizi și să admiri imaginile, apoi să citești cartea și să o vrei! Ilustrațiile sunt superbe, minunate, nu te lasă să pleci acasă fără carte, căreia îi cunoști, astfel, conținutul. Asta face artista Mirela Pete, aduce frumusețe, bucurie, gingășie, veselie și culoare în casele noastre!”

Ana Mureșan, manager M Print
Timur-si-lapticul-coperta.png
37,00 RON

Autor: Ștefania Shaydarov
Ilustrator: Mirela Pete
Coperta: cartonată
Număr pagini: 44
Dimensiuni: 270 x 240 mm
Vârsta recomandată: 0-5 ani

Transport GRATUIT de la 4 bucăți în sus.